onsdag 22. juni 2011

Elghundvalper hos Kennel Jakira

Jeg eier selv ingen Elghund, men min gode venn Robert Duvier har en flott Elghundtispe som heter Gokstadhaugen's Bjørk. Jeg har fulgt Bjørk fra hun var valp, og har hele tiden vært imponert over hennes psyke, jaktegenskaper og eksteriør. Jeg har drevet med hund i 30 år og 18 av dem som oppdretter. Når jeg ser en virkelig bra hund (uansett rase) tenker jeg "dette er en hund som bør avles på", og Bjørk er en slik hund. Robert og jeg inngikk et samarbeid, og Bjørk skal nå ha valper her hos meg i sommer.

I og med at Elghund ikke er den rasen jeg er mest bevandret i, ringte jeg Tom Vala for å få råd i forhold til gode hannhunder. Han gav meg flere gode alternativ, men valget falt på Larvmarken's Finn som eies av kennel Gausbu. Tusen takk for hjelpen Tom og tusen takk til Stein og Randi Frantzen for at vi fikk lov til å låne denne flotte hannhunden.

Bjørk er HD-A, utstilling HP og CK, Off. godkjent ettersøkshund 1,5 år gammel, løshund som jager meget bra og det er skutt elg for henne fra hun var 1,5 år gammel. Se Bjørks stamtavle nedenfor.

Finn er HD-A, 3 x 1 premie på jaktprøve (den første var han 1,5 år), løshund som jager meget bra, utstilling 7 x 1 premie 2 x Hp, Finn har en meget sterk psyke og eier vil prøve å få han godkjent på bjørn. Finns far, farfar og farmor er alle jaktpremierte på bjørn. Finn avler gode jegere og har til nå 16 jaktpremierte avkom. Se Finns stamtavle nedenfor.

Valpene vokser opp inne i mitt hus og blir jobbet mye med i forhold til blant annet håndtering, sosialisering på mennesker og trent på inkalling med fløyte.
Larvmarken's Finn

Finns stamtavle
 
FIN JCH
Kalliorannan Mosku HD-A
FIN JCH
Purunotkon Rymy HD-A
FIN UCH FIN JCH Ruskorannan Masi
FIN JCH Pajutien Nelli HD-B
FIN JCH
Kalliorannan Rita HD-A
FIN JCH FIN UCH Riihen Kossu HD-A
FIN JCH Korvenkiertäjän Tinga HD-A
FIN BCH
Larvmarkens Tella HD-A
FIN UCH FIN JCH NORDV-01
Faitas Fait HD-B
SJCH SUCH Jagarens Gorbatjov HD-A
Faitas Riva HD-A
FIN JCH Larvmarkens Diana
FIN JCH Bause Av Gausbu HD-B
FIN JCH Larvmarkens Ronja


Her er noen bilder av Bjørk som ble tatt i hastverk (de to øverste) og i tillegg var det litt for mørkt ute, så de yter henne ikke full rettferdighet.
Gokstadhaugen's Bjørk

Bjørk

Bjørk

Bjørks stamtavle
 
N S J(L)CH
Birk HD-A
SUCH S N(L)CH Roy HD-ASUCH SJCH Malmbos Grej HD-A
Appi HD-A
INT NUCH NJ(B)CH NV99 NORDV99 Fagerjordens Mira HD-AINT N UCH NJ(B)CH Rex HD-A
Tortåsen's Wapita HD-A
NJ(B)CH
Linnea HD-B
NJ(L)CH NUCH Victor HD-ANUCH NJ(L)CH Prins HD-A
NUCH NJ(L)CH Baya HD-A
Fauni HD-BINT N S UCH N S J(L)CH NV-97 Faunus HD-A
Beston-Lini HD-AIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar